sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sadepisarat piiskaavat ikkunoita ja lumet sulavat vauhdilla. Istun tietokoneeni ääressä ja luen kustantajalta tullutta LÄHTÖ-romaanini oikovedosta.Oikoluku on melko työläs vaihe. Tarina vie mukanaan, mutta on pakko kiinnittää kaikki huomio lauserakenteisiin, välimerkkeihin ja ilmaisun tarkkuuteen. Kansi menee ehkä osittain uusiksi. Kuvat ovat omiani, mutta nyt kun olen tuijottanut kansilehteä muutaman päivän, haluan siihen sittenkin muutoksen. Pari luonnosta on jo valmiina ja kustantajan graafikko hoitaa loput mallikkaasti, kuten tähänkin saakka.

Käsikirjoituksen arvosteli mm. kirjailija Pasi Jääskeläinen. Hän kuvasi sitä näin: koukuttava, jännite säilyy alusta loppuun, genrenä lähes psykologinen trilleri, sujuvaa tekstiä, hyvää äidinkieltä. Vaikka henkilögalleria on runsas, kirjoittaja hallitsee juonen käännökset taitavasti.

Toinen romaanini, joka kertoo Marjasta ja hänen ystävistään (työnimi Kesällä kerran) on sekin jo valmiina ja tuli arvostelupalvelusta kiittävin sanoin sekin. Mutta siitä lisää sitten syksymmällä, nyt täytyy keskittyä tähän ensimmäiseen.

Kolmatta romaania (työnimi Pepi) kirjoitin osittain Italiassa edelliskeväänä, kasassa on 2/3, kyseessä on dekkari.

NVL:n näytelmäkäsikirjoituskurssilla valmistui ihan ensimmäinen oma näytelmä vuosi sitten. Myös novelleja on kasassa, mutta novellikirjoittaminen on vasta alkuvaiheessa, vaikeampaa kuin olin luullut. Hoen koko ajan novelleja kirjoittaessani, että älä selitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti