maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tutkimuksia, tähtitiedettä ja teenjuontia

Ainaisen kirjojen lukemisen tai kirjoittamisen ohessa tai niitten lisäksi olen syventynyt linkkeihin ja erilaisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Eilen tai oikeastaan viime yönä silmiini osui tutkimus fluorista ja sen vaikutuksesta ympäristöön ja elimistöön. Ymmärrän, että muutaman sivun mittainen tutkimustulosten julkaiseminen arvostetuissa tieteellisissä julkaisuissa harvemmin saavuttaa tavallisen ihmisen. Kuitenkin on erittäin positiivista, että yhä useammat tutkimustulokset tulevat kaiken kansan luettaviksi jopa ihan kotiin kannettuina. Mutta mikä tieto ja tutkimustulos on paikkansapitävä? Vanha kansa (kai minäkin siihen kuulun) uskoo mielellään kaikkeen painettuun. Jos isovahempani lukivat lehdestä jostakin tapahtumasta, tuskin heille tuli mieleenkään epäillä tekstin todenperäisyyttä. Mutta nykyään saa rasitukseen asti epäillä onko teksti täysin totta, kenen asialla kirjoittaja on jne. Ja jos joku tänään kirjoittaa jotakin niin huomenna hän voi sen sitten perua, helppoa sanoisin. Ja kaikki tämä hyvällä omallatunnolla.

Alla esimerkki:

"Fluori – suuri valhe (Elina Hytönen/toukokuu 2013)
http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/


Lähes kaikki ihmiset Suomessa altistuvat fluorille, elleivät tietoisesti osaa sitä välttää, vaikka meillä ei (enää) fluoria lisätäkään vesijohtoveteen. Fluoria on pohjavedessä alueittain vaihtelevia määriä, ja sitä lisätään hammastahnoihin, suuvesiin ja hammaslankoihin. Hammaslääkärit käsittelevät hampaita fluorilla ja lapsille syötetään fluoritabletteja. Fluoria on myös lääkkeissä, virvokejuomissa, oluissa, hedelmämehuissa, teollisuuden saasteissa, tupakansavussa ja erilaisissa tuhoaineissa.  Pohjaveden luonnollinen fluori on ihmiselle harmittomampaa kuin se, mitä ihminen itse tuottaa, mutta myös luonnollisesti esiintyvän fluorin alueilla ihmiset sairastuvat luuston fluoroosiin, mikä johtaa selkärangan epämuodostumiin, lihasten surkastumiseen ja halvauksiin."

Tutkimuksessa lueteltiin kaikki ne vaivat ja sairaudet, joihin fluorilla on vaikutusta.( Olisi ollut helpompaa, jos tutkimuksessa olisi lueteltu ne sairaudet, joihin fluori ei vaikuta). Hampaiden hyvinvointiin tai kariekseen ei fluorilla näyttänyt olevan osaa eikä arpaa.

Luin tutkimuksen huolellisesti ja tunnistin itsessäni niitä vaivoja, jotka oli listattu; migreeni, väsymys, muistiongelmat, ruuansulatusongelmat, iho-ongelmat, kilpirauhasen toiminta jne. Toisaalta, migreeni saattaa kehittyä siitä, etten nuku tai syö säännöllisesti, muistamattomuus on ainakin minun kohdallani sitä, etten keskity tarpeeksi siihen, mitä kulloinkin olen tekemässä, ruuansulatusongelmat saattavat johtua epäsäännöllisistä ruokailuajoista. Mutta alanko nyt ihan oikeasti miettiä fluorin mahdollisia vaikutuksia elimistöön, koska se aiheuttaa myös kuulemma alzheimerin tautia?Fluori on alumiiniteollisuuden jätettä, jostakin senkin tiedon luin.Ja alumiinilla ja alzheimerilla on ellei selvä yhteys niin ainakin vahva epäilys siitä, että se saattaa olla yksi taudin aiheuttajista. (Tämän takia olen heittänyt maalla kaikki alumiinikattilat jo vuosia sitten pois, ihan oikeasti.)

Aloitan tietenkin vaihtamalla hammastahnan fluorittomaan. (suolahammastahnaan, jostakin saa aloe vera -hammastahnaa (jossa kylläkin on fluoria), Frantsilan yrttitilalla on oma fluoriton hammastahnansa, jne.)


Tutkimuksessa paljastettiin myös fluorin vasta-aine eli boori, yksi alkuaineista.
Wikipedian mukaan booria muodostuu tähdissä ja tähtien välisessä avaruudessa kosmisen säteilyn osuessa booria raskaampiin ytimiin, jolloin ne halkeavat.
Hmm! Mielenkiintoista! 

Ja jotta tuskamme lisääntyisi, tutkittu on myös halpojen ns. markettien teelaatujen fluoripitoisuuksia, jotka ylittävät reippaasti suositukset. Halvoissa teelaaduissa teelehdet on kerätty kasvin ala-osista. Tämä koskee erityisesti mustaa teetä. Ja teetä pitää juoda n. 1 l per päivä, jotta siinä oleva fluori vaikuttaisi haitallisesti elimistöömme. No litrahan on mielestäni melko normaali päiväannos teenjuojalle. Ja minä kun luulin, että kahvi on se myrkky ja tee se ystävällisempi vaihtoehto!


Varoituksen sana olisi paikallaan myös mm. aspartaamista (makeutusaine) ja  natriumglutamaatista = E621 = arominvahvenne. Ehkä alan vielä tutkailla soijaan liittyviä linkkejä ja varoituksia :) Sitä ennen keitän itselleni kuitenkin kaurapuuroa, jonka päälle kaadan aamulla keräämiäni vadelmia! Vaarallista. En tiedä, mitä ympäristömyrkkyjä vadelmat ovat itseensä keränneet, mutta menkööt nyt tämän kerran!

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun nostit tätä fluorikeskustelua asiallisesti esille. Tuttavaperheessäni sairastellaan kovasti ja jäljet johtavat liialliseen fluorin saantiin omasta porakaivosta. Koska fluoridi ei kovin helposti poistu kehosta, niin tutkin englanninkielisiä sivustoja aiheesta ja löysinkin kymmenkunta tapaa saada sitä ulos elimistöstä eritteiden kautta. Tänään etsin myös niille keinoille tieteelliset kaikupohjat ja julkaisin tämän pienen ihmisen meta-tutkimuksen blogissani. Ehkä sinua kiinnostaa tietää, että PRISMAn hyllyltä löytyy aasialainen, lääkkeeksikin kelpaava, makea mauste tähän oireyhtymään.

    http://tunnekartta.vuodatus.net/lue/2016/02/fluorin-poistaminen-elimistosta-kymmenkunta-tieteellisesti-todistettua-kaytannon-vinkkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tutustuin mielenkiintoisiin sivustoihisi. Raija

      Poista